«Слово Предстоятеля»: Ми не повинні сподіватися тільки на молитву інших

«Коли згрішаємо, і хтось за нас молиться, то ця молитва допомагає. Але ми не повинні сподіватися тільки на молитву інших, у першу чергу, маємо самі молитися», — Предстоятель.

Предстоятель нагадав євангельську історію про зцілення Спасителем розслабленого (Мф. 9: 1-8) і розповів, чому саме вона нас навчає сьогодні.

По-перше, за словами Блаженнішого владики, вчить тому, що «гріх — це брехня проти Бога, проти себе самого і проти Божого творіння, що нас оточує».

Архіпастир порадив, що робити, якщо ми згрішаємо і хворіємо від гріхів. «Господь подарував нам покаяння, — сказав він. — Ми повинні каятися у своїх гріхах: «Боже, прости мені, що провинився проти Твоїх Заповідей!». Тоді Господь прощає людині гріхи і зцілює тілесні хвороби».

По-друге, за словами владики, ця священна історія навчає нас тому, що людині допомагає не тільки її молитва, а й молитва інших людей за неї.

«Коли я згрішаю, і хтось за мене молиться, то ця молитва мені допомагає. Але ми не повинні сподіватися тільки на молитву інших, ми, в першу чергу, маємо самі молитися. Якщо хтось за нас молиться, і ми до неї додамо свою, нехай немічну, слабку, молитву, то це є велика користь для людини», — зазначив Предстоятель.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що саме в другу неділю Великого посту Церква згадує святителя Григорія Паламу — «тому, що він постом і молитвою стяжав можливість і дар бачити Бога своїми очами, …а піст і молитва — той шлях, що веде до світла Божого».

Його Блаженство зауважив, що в кожної людини бувають світлі дні, коли все навколо здається світлим і радісним, і похмурі дні, коли все навколо здається людині темним і сумним.

«Нічого не змінилося, змінюється людина. Коли людина бачить все красивим, то бачить через світло Боже, яке є в ній самій. Коли людина не бачить тієї краси, то гріх, як окуляри, спадає на очі душевні, і людина все бачить у мороці і сама погано почувається», — пояснив владика і побажав кожному берегти себе від гріха, щоб ми бачили тільки світло Боже, тоді в нас буде мир, щастя і любов.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

  • Archives